Vertessen maakt indruk: Union hoopt voorzichtig op langer verblijf PSV-huurling

Vertessen maakt indruk: Union hoopt voorzichtig op langer verblijf PSV-huurling

15-02-2023 12:18
49

Yorbe Vertessen heeft in zijn eerste weken bij Union Saint-Gilloise een uitstekende indruk achtergelaten. De club overweegt de PSV-huurling langer aan de club te binden. Of dat mogelijk is, moet nog blijken. 

Vertessen kwam in de eerste seizoenshelft niet tot scoren bij PSV. Ook was hij geen enkele keer aangever. Hij bleef assist- en doelpuntloos in de acht optredens die hij wist te maken voor PSV. Ondanks dat Vertessen bij PSV geen eerste keuze was, had hij de afgelopen transferperiode voldoende opties. De aanvaller vertrok uiteindelijk op huurbasis naar Union. PSV liet de jonge Belg gaan zonder verplichte optie tot koop.

Voor het volgend seizoen wordt er in België druk gespeculeerd. "Mogelijk kunnen we Vertessen houden", aldus Union-CEO Philippe Bormans in Sudinfo. "Normaal gezien keert hij in de zomer terug naar PSV. Ook daar geloven ze nog in hem, maar na het seizoen moeten we de situatie van Vertessen eerst evalueren." Bij PSV heeft Vertessen nog een contract tot medio 2025. Bij Union was de aanvaller al goed voor twee assists in twee duels. Hij kwam nog niet tot scoren.