Kraay is hard en wijst schuldige van AZ-nederlaag aan

Kraay is hard en wijst schuldige van AZ-nederlaag aan: 'Zou uit m'n plaat gaan'

19 februari om 11:38

Hans Kraay junior ergerde zich in de slotfase van de Eredivisie-topper tussen Feyenoord en AZ aan Mees de Wit. De ESPN-verslaggever houdt de 24-jarige linksback grotendeels verantwoordelijk voor de Alkmaarse nederlaag in De Kuip.

"Ik kan mij voorstellen dat Pascal Jansen zich kapot geërgerd heeft. Mees de Wit heeft in de negentigste minuut de bal. Hij wordt door acht mensen onder druk gezet op zijn eigen helft. Peer dat ding veertig meter weg", begint Kraay bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. De Wit kapte eerst een tegenstander uit, maar zag vervolgens zijn passje onderschept worden. Feyenoord veroverde uiteindelijk de hoekschop, waaruit Marcus Pedersen de winnende maakte.

"Dit is het gevolg van Mees de Wit", oordeelt Kraay. "Hij gaat lopen klootviolen op zijn eigen helft. Het is de 89e minuut! Wat ben je aan het doen? Achter zijn standbeen langs, kort spelen... Het enige dat je daar moet doen als je een punt over de streep moet trekken, is die bal veertig meter weg peren. Ik vind het ongelooflijk. Ik zou als trainer helemaal uit mijn plaat gaan."

Marciano Vink concludeert dat ook 'de alom geroemde AZ-voorhoede' niet in het stuk voorkwam. "Pavlidis heb ik de afgelopen periode niet zo'n slechte wedstrijd zien spelen."