VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, uitblinkers Utrecht en Volendam

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, uitblinkers Utrecht en Ajax

20 februari om 10:00

Speelronde 22 van de Eredivisie zit erop, wat betekent dat het traditioneel tijd is voor VP's Elftal van de Week. Koploper Feyenoord is na een spectaculaire zege op AZ (2-1) hofleverancier.

Vasilis Barkas (FC Utrecht)
Dat FC Utrecht een punt aan het gevecht met PSV heeft overgehouden, komt mede door het sterke optreden van Barkas. De Griek maakte een aantal puike reddingen en tikte in minuut 83, bij een gelijke stand, een halve omhaal van Guus Til uit de goal.

Marcus Pedersen (Feyenoord)
De rechtervleugelverdediger mag natuurlijk niet ontbreken in het Elftal van de Week. Pedersen had Jesper Karlsson zaterdagavond in zijn broekzak en schoot Feyenoord in de slotfase naar de overwinning in de topper tegen AZ. Zelfs zijn vriendin Noor Omrani had het niet achter hem gezocht, getuige deze beelden... 

Lutsharel Geertruida (Feyenoord)
Geertruida was de beste man aan de kant van Feyenoord. Arne Slot gaf het kind van de club vertrouwen door hem de aanvoerdersband te geven. Het vertrouwen werd dubbel en dwars terugbetaald. In de passing zuiver, verdedigend niet te kloppen. AZ-spits Vangelis Pavlidis had een heel, heel vervelende avond.

Miguel Araujo (FC Emmen)
De rots in de branding bij FC Emmen. Araujo is misschien wel te goed voor de Drentse formatie. Los van zijn doelpunt tegen FC Groningen liet hij zich geen enkele keer in de luren leggen door de voorhoede van de tegenstander.

Calvin Verdonk (NEC)
Speelde in Rotterdam een dijk van een wedstrijd tegen Excelsior en drukte zijn stempel door Magnus Mattsson te assisteren bij de 0-1. Verdonk had het een tijdje moeilijk bij NEC, maar laat zich nu weer zien.

Jordy Clasie (AZ)
Voetballend was Feyenoord - AZ geen wedstrijd om over naar huis te schrijven. Clasie onttrok zich aan het vechtvoetbal en dicteerde op het middenrif. Ronald Koeman, let je op? De 31-jarige Clasie solliciteert naar een plek in het Nederlands elftal.

Johan Hove (FC Groningen)
Hove maakt in zijn eerste weken bij FC Groningen indruk. In een kwalitatief matig elftal ontpopt hij zich in rap tempo tot een van de lichtpuntjes. Tegen FC Emmen speelde de Noor uitstekend en was hij aangever bij de 1-0 van Ricardo Pepi.

Philippe Rommens (Go Ahead Eagles)
FC Twente-keeper Lars Unnerstall zal Rommens deze week nog wel eens tegenkomen in een nachtmerrie. De doelman zag er twee keer niet goed uit bij een goed aangesneden voorzet van de Belgische middenvelder. Mede dankzij het creatieve brein op het middenveld zegevierde Go Ahead Eagles tegen de Tukkers.

Daryl Van Mieghem (FC Volendam)
Als je je ploeg hoogstpersoonlijk naar de zege schiet, verdien je een plek in het Elftal van de Week. Van Mieghem had het zaterdag tegen Vitesse op zijn heupen. Twee keer scoorde de buitenspeler in de 2-0 overwinning.

Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord)
Het is vaak te wisselvallig wat Jahanbakhsh laat zien, tegen AZ scoort de Iraniër een dikke voldoende. Met een doelpunt stond hij aan de basis van de comeback, terwijl hij het AZ-revelatie Milos Kerkez negentig minuten lang moeilijk maakte.

Dusan Tadic (Ajax)
De man van 100, zo mogen we Tadic vandaag de dag noemen. Nam Ajax ouderwets weer bij de hand door twee goals te maken én een assist te geven. Het lijkt erop dat de oude Tadic weer op de weg terug is.