Salarishuis FC Barcelona moet omlaag

Restricties voor Barça: salarishuis moet met 200 miljoen euro omlaag

21 februari om 07:05
Laatste update: 21 februari om 10:35

FC Barcelona gaat een hele lastige zomerse transferperiode tegemoet. Javier Tebas, de baas van La Liga, heeft bevestigd dat de Catalanen tweehonderd miljoen euro moeten besparen om nieuwe spelers aan te kunnen trekken.

Het is bekend dat Barcelona financieel in zwaar weer verkeert. Ondanks de penibele situatie lukte het de Spaanse grootmacht dit seizoen toch om onder anderen Robert Lewandowski, Jules Koundé en Raphinha vast te leggen. Volgens Tebas liggen die aankopen aan een handig boekhoudkundig trucje, iets wat komende zomer niet meer zal gaan gebeuren.

Tebas gaf tekst en uitleg op een bijeenkomst over salarisplafonds in het Spaanse voetbal. "Barcelona heeft gewerkt met eenmalige hefbomen. Hierdoor hebben ze de uitgaven kunnen doen die ze dit seizoen hebben gedaan. Maar dat kunnen ze komende zomer niet nog een keer doen. Ze moeten of hun inkomen verhogen, of de uitgaven verlagen", aldus de zestigjarige Spanjaard.

"Ze zullen zo’n tweehonderd miljoen euro op de loonkosten moeten besparen. Dat kan door spelers te verkopen, de inkomsten te verhogen, of een mix daarvan", besluit Tebas.