Van Basten over topclub Feyenoord

Van Basten ziet Feyenoord 'topclub' worden: 'Dan is het geen toeval'

21 februari om 08:03

Marco van Basten is enorm te spreken over Feyenoord. De oud-spits van AC Milan ziet dat de ploeg van trainer Arne Slot elke week tot het gaatje gaat voor een resultaat, wat resulteert in een voorlopige koppositie in de Eredivisie.

Feyenoord trok wedstrijden dit seizoen al vaak in de absolute slotfase naar zich toe. Zo ook afgelopen zaterdag, toen AZ in extremis alsnog moest buigen voor de Rotterdammers. Geen geluk, concludeert Van Basten bij Rondo. "Je ziet nu dat Feyenoord een topclub aan het worden is, want een topclub wint altijd in de laatste periode. Het laatste moment."

"Maar waarom?", vervolgt Van Basten. "Omdat ze tot het laatste moment vol blijven gaan. Nu zie je dat Feyenoord in staat is om tot de laatste seconde alles nog te proberen. Dan is het geen toeval, maar een kwaliteit dat ze dan af en toe ook die winnende wel vinden."

Collega-analist Ronald Waterreus is van mening dat ook het stadion van invloed is op de goede resultaten die de koploper van de Eredivisie de laatste weken boekt. "Het is ook de sfeer in De Kuip. Het stuwt die jongens vooruit en het is echt een feest. Het helpt gewoon. Ere wie ere toekomt. Ze doen het nu week in week uit."