Benni McCarthy belangrijk voor United

Spitsentrainer McCarthy belangrijk voor Ten Hag en Rashford: 'Hij is er altijd'

21 februari om 13:53
Laatste update: 21 februari om 15:03

Erik ten Hag is erg te spreken over spitsentrainer Benni McCarthy. De manager van Manchester United werkt sinds het begin van dit seizoen samen met de oud-speler van Ajax, die volgens de Nederlander een groot aandeel heeft geleverd in het succes tot dusver.

Ten Hag verraste aan het begin van deze jaargang door voormalig Ajax en West Ham United-spits McCarthy toe te voegen aan zijn trainersstaf. "In onze trainersstaf hadden we veel expertise op het gebied van verdedigers en middenvelders. Ik wilde een goede balans vinden. Hij is aanvallend ingesteld, want hij is een voormalig spits, en dat is ook een heel specifieke taak in het team. Ik heb nooit op die posities gespeeld, dus ik heb het geluk dat ik iemand in mijn staf heb die dat wel heeft gedaan", aldus Ten Hag in gesprek met The Daily Mail, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

De in bloedvorm verkerende Marcus Rashford, die al veertien keer scoorde in 24 competitiewedstrijden, plukt de vruchten van de expertise van McCarthy. "Hij heeft me zeker geholpen. Het is goed voor ons om ook een coach te hebben die zich bezighoudt met ons aanvalsspel. Hij is er altijd om met ons hieraan te werken en erover in gesprek te gaan", zo stelt de aanvaller.