Ferdinand ziet enorme verandering binnen United: 'Allemaal gecreëerd door Ten Hag'

21 februari om 09:40

Rio Ferdinand stelt vast dat Manchester United onder manager Erik ten Hag enorm is veranderd. Het clubicoon is lyrisch over de Nederlander, die volgens hem heeft gezorgd voor een uitstekende sfeer.

Ferdinand maakte als centrale verdediger onder manager Sir Alex Ferguson de absolute hoogtijdagen van United mee. Eenmaal gestopt zag hij de club langzaam afglijden. Inmiddels lijkt de Engelse grootmacht weer de weg omhoog te hebben ingezet, concludeert Ferdinand in zijn YouTube-programma FIVE.

"De sfeer op Carrington en Old Trafford is enorm veranderd. Er heerst meer positiviteit binnen de club. Zelfs de kantine is veranderd, echt alles. Het voelt anders, het eten is anders. Het voelde hier eerst zo negatief. Nu stond ik daar en voelde ik dat er iets aan het gebeuren is. Ik weet niet wat, of waar, maar de sfeer is veranderd. Het vertrouwen is terug."

Hoofdverantwoordelijke voor de verandering binnen United is de Nederlandse manager, stelt Ferdinand. "Ze zijn vrolijker tegenwoordiger. Dat is allemaal gecreëerd door Ten Hag en zijn team, samen met enkele mensen achter de schermen. Niemand kan alleen de cultuur binnen de club veranderen. Het is een samenwerking." Komende donderdag wacht voor United de belangrijke return tegen FC Barcelona in de Europa League. Het heenduel in Spanje eindigde in 2-2.