United-fans scharen zich achter Ten Hag rond overname: 'Ben ze dankbaar'

20 februari 2023 om 07:17

Erik ten Hag was absoluut niet te spreken over het spel van Manchester United in het Premier League-duel met Leicester City. De Nederlandse manager dankt David de Gea en Marcus Rasfhord voor de minimale voorsprong bij rust.

"Verder was het rubbish", stelt Ten Hag op de persconferentie. Na de pauze liepen The Mancunians alsnog uit naar een comfortabele 3-0 zege door goals van Bruno Fernandes en Jadon Sancho. United blijft zodoende een rol spelen in de titelstrijd. Manchester City en Arsenal hebben respectievelijk drie en vijf punten meer. "Het is februari, we kijken nu niet naar de titelrace. Donderdag spelen we weer een grote wedstrijd."

Daarmee doelt Ten Hag op de return tegen FC Barcelona op Old Trafford. Het was voor hem reden om het publiek alvast op te zwepen, zo legde hij ook uit tijdens de persconferentie. "Ik zei: Kom donderdag weer. Dan volgt er een grote wedstrijd. Zorg dat jullie erbij zijn en dan gaan we samen Barcelona verslaan."

De Nederlandse manager staat er sowieso goed op bij de fans. Manchester United Supporters' Trust publiceerde zondag een statement naar aanleiding van de overnameperikelen. Daarin schaarde het supporterscollectief zich achter Ten Hag, die wat hen betreft ook onder een nieuwe eigenaar moet aanblijven.

"Ik ben de fans dankbaar voor hun vertrouwen", reageert Ten Hag. "Ik voel me erg betrokken bij de club, ik geniet ervan om hier te zijn, maar ik heb daar verder geen invloed op."