Gullit ziet Napoli als favoriet voor CL-eindzege

Gullit wijst Champions League-favoriet aan: 'Echt anders vergeleken met de rest'

21 februari om 15:52

Ruud Gullit bestempelt SSC Napoli als favoriet voor de Champions League-eindzege. De voormalig Oranje-international geniet dit seizoen van de Napolitanen en schat de ploeg van Luciano Spalletti hoger in dan de rest van de Europese elite.

Gullit zegt in gesprek met La Gazzetta dello Sport diep onder de indruk te zijn van Napoli. 'Ik ben niet van gedachten veranderd. Ze spelen een soort voetbal dat iedereen graag ziet. Snel en verticaal. De Engelse clubs zijn sterk, Bayern München en Real Madrid ook, maar Napoli is echt wat anders vergeleken met de rest.'

Volgens Gullit is het huidige Napoli een eenheid. In de periode van de grootste clubsuccessen teerde de club voornamelijk op de individuele kwaliteiten van Diego Maradona. "Die ploeg was volledig van hem afhankelijk, terwijl dit een compleet, vermakelijk elftal is. Ze kunnen kampioen worden en ver komen in Europa."

Napoli komt dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League in actie. Eintracht Frankfurt is in Duitsland de tegenstander.