PSV wijzigt capaciteit uitvak

PSV doet noodgedwongen wijzigingen in stadioncapaciteit: 'Tijdelijke oplossing'

21 februari om 16:14

PSV heeft besloten om per direct de capaciteit van het uitvak te halveren. De Eindhovenaren hebben onderzoek gedaan naar de veiligheid van het stadion. 

De aanleiding om het stadion te onderzoeken was een incident in het Goffertstadion. In oktober 2021 stortte een deel van het uitvak tijdens de Gelderse Derby tegen Vitesse in. Constructiemetingen in het Philips Stadion hebben uitgewezen dat het uitvak potentieel beschadigd kan worden. 

'Daarom gaan we in het uitvak extra aanpassingen doen, want we willen vanzelfsprekend alles uitsluiten', zegt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips Stadion, op de clubsite. 'We kiezen per direct voor een tijdelijke oplossing in de vorm van een capaciteitsbeperking, een versteviging en werken ondertussen verder aan een permanente oplossing. Sevilla komt donderdag met een beperkt aantal fans naar Eindhoven waardoor er geen probleem ontstaat, aangezien het binnen de aangepaste capaciteit past. Voor de wedstrijd tegen FC Twente kunnen we helaas niet alle gasten uit Enschede huisvesten.'