Sneijder over Lang na uitspatting: 'Van Gaal zei het al'

Toekomst van Noa Lang besproken na uitspatting: 'Van Gaal zei het al'

22 februari om 12:34

Het gedrag van Noa Lang zit hem soms in de weg. Jan Boskamp, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde spreken de 23-jarige aanvaller aan op zijn uitspatting na de derby tegen Cercle Brugge van afgelopen weekeinde (2-2).

"Ik ken Lang nog uit de jeugd van Feyenoord", begint Boskamp bij Veronica Offside. "Hij kan echt verschrikkelijk goed voetballen. De laatste weken speelt hij weer goed en heeft hij weer een actie in huis, maar afgelopen weekend sloeg hij door. We zagen het oude Langetje, hij was weer aan het vloeken en doen."

"Je moet ook niet vergeten dat Club Brugge normaal voor de titel speelt", vervolgt Boskamp, verwijzend naar de matige reeks van de club. Blauw-Zwart won slechts één van zijn laatste elf duels in de Jupiler Pro League en staat al op twintig punten van koploper KRC Genk. "Op dit moment is Lang wel de betere speler. Tegen Benfica werd hij op handen gedragen, maar de acties die hij maakte leidden tot niets. Dan moet je toch eens gaan denken: doe ik het wel goed zo?"

Het gaat ook over de toekomst van de ex-Ajacied, die al meermaals zijn vertrekwens kenbaar maakte. "Waar hij naartoe kan? Hij werd door Van Gaal bestempeld als een fantastische invaller", reageert Sneijder. "Dat is denk ik zijn niveau: wel tegen Oranje aan, maar geen basis." Zijn woedeuitbarsting helpt hem bovendien niet, denkt de recordinternational. "Dit zijn wel zaken die eruit moeten. Je kan wel kwaad zijn, maar dit moet je doen bij je medespelers in de kleedkamer."

Van der Meijde benadrukt dat Lang 'een heel lieve jongen is'. "Hij geeft nergens om, hij doet gewoon zijn eigen ding. Het is ook wel een kwaliteit, want dat had Zlatan ook."