Van der Vaart kritisch op het Portugese voetbal: 'Ik hou daar echt niet van'

'Ik hou niet van het Portugese voetbal, want ik wil mooi voetbal zien'

22 februari om 22:13

Rafael van der Vaart is geen fan van de manier waarop Portugese ploegen spelen. De analist legt bij Ziggo Sport uit dat hij altijd liever kijkt naar het Nederlandse voetbal dan naar de manier waarop de Portugezen het doen.

"Zij zijn ook een beetje als klootzakken opgegroeid", vertelt Van der Vaart voorafgaand aan de wedstrijd van FC Porto. "Bij hun is het alleen maar winnen, winnen, winnen. Wij hebben een andere cultuur. Wij willen mooi voetbal spelen en dan is pas iedereen tevreden, want dan ga je vanzelf winnen. En ik ben daar trots op, want ik hou van mooi voetbal. Ik hou niet van het Portugese voetbal, maar dat is vooral smaak."

Van der Vaart hoort daarna een vergelijking met het Oranje van het WK in 2010, maar daar is hij niet van gediend. "Dan moet je de tweede helft tegen Uruguay of tegen Brazilië nog maar eens kijken, dat is heus wel mooi voetbal. Maar wij wisten dat er één team beter was en dat was Spanje. Dan kan je twee dingen doen. Je kan denken dat gaat helemaal niks worden, maar je kan ook denken de beuk erin."