Bruggink kondigt ESPN-afscheid aan en begint bij FC Twente

Bruggink kondigt ESPN-afscheid aan: 'Vanmiddag akkoord bereikt met Twente'

23 februari om 18:55

Arnold Bruggink wordt definitief de nieuwe technisch directeur van FC Twente. De oud-speler van de Tukkers gaat per 1 juli aan de slag in De Grolsch Veste, maar zal vanaf maart al worden ingewerkt door voorganger Jan Streuer.

Dat maakt Bruggink donderdag zelf bekend in de studio van ESPN, waar hij voor het laatst aanwezig is als analist. "Vanmiddag heb ik een mondeling akkoord bereikt, waardoor ik vanaf volgende week ga beginnen met alle lopende zaken van nu", laat de voormalig aanvaller weten.

Volgens TC Tubantia ligt er een driejarig contract klaar voor Bruggink, die de opvolger wordt van Streuer. FC Twente krijgt daarmee een geheel nieuw gezicht. Ook trainer Ron Jans en algemeen directeur Paul van der Kraan zwaaien na dit seizoen af.

Voor Bruggink is het zijn eerste officiële functie in de voetballerij na zijn spelerscarrière. Hij vertelde eerder al dat hij het belangrijk vindt dat Streuer hem kan inwerken. Als speler debuteerde Bruggink in 1994 al op zestienjarige leeftijd voor de club. Verder kwam hij nog uit voor PSV, Real Mallorca, sc Heerenveen, Hannover 96 en weer Twente. Hij speelde twee interlands voor Oranje.