Berusting, maar ook kritiek op PSV: 'Hij is snel, maar langzaam met denken'

Berusting, maar ook kritiek op PSV: 'Hij is snel, maar langzaam met denken'

23 februari om 19:47

De strijdwijze van PSV tegen Sevilla roept de nodige vragen op. De Eindhovenaren weten Sevilla totaal niet in de problemen te brengen in het Philips Stadion, zien de analisten van ESPN.

De achtste finales van de Europa League lijken ver weg voor PSV, dat na de 3-0 nederlaag in Spanje nog niet wist te scoren in eigen huis (0-0). "Je speelt tegen een tegenstander die net iets te goed voor je is", oordeelt Kenneth Perez. "Daardoor krijg je niet echt de grip erop. Niemand gaat iemand voorbij om iets te creëren. Volgens mij ook nul schoten op doel… Sevilla speelt gewoon zakelijk, die doen geen gekke dingen."

Arnold Bruggink ziet dat één speler van Sevilla in het bijzonder nu niet had misstaan bij de Eindhovenaren. "PSV was ook geïnteresseerd in Bryan Gil, die dribbelt de ene na de andere voorbij. Terwijl PSV het nu moet doen met Johan Bakayoko."

De Belg kan geen potten breken, vindt Pierre van Hooijdonk. "Bakayoko moet beter opletten op het moment dat Luuk de Jong door de lucht gezocht wordt. Hij blijft alleen maar aan de zijlijn staan. Hij moet van die lijn afkomen. Als je een beetje opportunistisch speelt, moet je wel mensen rondom De Jong krijgen. De enige die je daar hebt is Til. Bakayoko is daar nooit. Hij is snel, maar langzaam met denken. Hij heeft geen enkel idee van waar de bal kan vallen."