Union Berlin-coach: 'Waanzin gaat door, je zag klasse Ajax'

Union Berlin-coach Fischer: 'Waanzin gaat door, je zag de klasse van Ajax'

24 februari om 11:44

Urs Fischer kan nauwelijks geloven dat Union Berlin in de achtste finales van de Europa League staat. De oefenmeester van Die Eisernen zag dat zijn ploeg de handen vol had aan Ajax in het Stadion An der Alten Försterei.

"De waanzin gaat maar door", stelt Fischer na de 3-1 zege van Union op de Nederlandse kampioen. "Het is waanzinnig. We hadden zo onze problemen in deze wedstrijd. Je zag de klasse van Ajax. Vooral in de eerste helft speelden zij zeer goed en moesten wij afzien. Maar ik moet ook zeggen dat mijn team rustig bleef, compact speelde en zeer efficiënt was."

"De 2-0 kort voor rust was heel belangrijk", vervolgt de 57-jarige Oostenrijker, die trots is op Union Berlin. "We hielden stand onder de druk. Ajax kreeg nog een heel grote kans via Mohammed Kudus, maar wat mijn team bereikt heeft is onbeschrijfelijk. De wil die ze toonden! Ze waren onvermoeibaar en zeer gedisciplineerd. En ja, natuurlijk hadden we het geluk aan onze kant."

Union Berlin schaart voor het eerst in de historie bij de laatste zestien van een Europees toernooi. "Het duurt even voordat ik dit in de gaten heb. Het is een belangrijk moment in de geschiedenis van de club. Ik denk nu aan de eerste twee wedstrijden van de groepsfase, waar we verloren hebben en nu zitten we in de achtste finales."