Advocaat veldbestormer PSV reageeert

Ouders PSV-fan lastig gevallen, advocaat boos op Brands: 'Hij is geen rechter'

24 februari om 17:20

De ouders van de PSV-supporter die donderdagavond Sevilla-doelman Marko Dmitrovic aanviel worden lastig gevallen met 'nare berichten'. Dat meldt hun advocaat, die niet te spreken is over het optreden van Marcel Brands, aan De Limburger.

De twintigjarige man uit Roermond verscheen tijdens de slotfase van PSV - Sevilla op het veld, waarna hij Dmitrovic een klap verkocht. Het incident ging al snel de wereld over, zagen ook de ouders van de man. "Ik heb contact met zijn ouders en zonder daar al te diep op in te gaatn: het gaat om hele nare berichten. Dat is niet los te zien van de bijna opruiende teksten van de directeur van PSV", aldus Advocaat Paul Saris.

Saris doelt op een persverklaring van Brands, die aangaf het incident erger te vinden dan de uitschakeling en oproept tot een levenslang stadionverbod. "Kom op. Je kent niet eens alle feiten en omstandigheden. Deze meneer is geen rechter, volgens mij. Het is een kwalijke ontwikkeling dat alles maar vanuit een bepaald standpunt de ether in gegooid wordt. Er verdwijnt nu wel heel veel nuance."

De PSV-supporter is inmiddels verhoord. Over de inhoud daarvan kan Saris niks kwijt. "Maar zoals dat voor iedere verdachte geldt, moeten we er rekening mee houden dat er allerlei zaken kunnen spelen die van invloed zijn op bepaald gedrag. Het is aan de rechter om daarover te beslissen". Dat gebeurt op 8 maart in Den Bosch.