Hyballa: 'Op zijn leeftijd was Flekken niet zo compleet'

Hyballa ziet Oranje-kandidaat: 'Op zijn leeftijd was Flekken niet zo compleet'

24 februari om 18:17

Peter Hyballa en Nick Olij zijn onder de indruk van Bart Verbruggen. Verbruggen werkte bij NAC Breda met de twee. Daar viel zijn talent en mentaliteit snel op. De namen van Olij en Verbruggen worden nu zelfs genoemd bij Oranje.

Verbruggen werd donderdagavond de held van RSC Anderlecht, door alle pogingen van Ludogorets in een penaltyreeks te keren. Hyballa maakte de twintigjarige doelman enkele jaren geleden nog mee bij NAC. "Ah, Verbruggen... Die Parades (Duits voor reflexen, red.) waren super. Ik keek wel eens naar hem en dacht: dit kan toch niet op die leeftijd?", zegt de Duitse coach tegen het Algemeen Dagblad.

"Ik trainde in die periode altijd tweeënhalf uur per dag. Dan was ik zelf al moe, maar Bart niet. Die ging met de spitsen, zoals Sydney van Hooijdonk, nog even door. Duiken, opstaan, duiken. Altijd, iedere dag", gaat Hyballa verder. "Ik heb bij Alemannia Aachen ook met Oranje-international Mark Flekken gewerkt. Die had dezelfde leeftijd, maar was niet zo compleet als Bart. Met dat karakter gaat hij het Nederlands elftal halen."

Ook Olij is onder de indruk van zijn oud-teamgenoot. Het is niet eens honderd procent ondenkbaar dat de twee ooit herenigd worden bij Oranje. Olij schiet in de lach als hij dat hoort. "Ik ben benieuwd. Ik kan er nu omheen gaan lullen, maar het is inderdaad een droom. Als je genoemd wordt, dan ben je op een bepaalde manier bezig die opvalt. Dat zijn alleen maar mooie dingen, ook voor Bart. Het zou heel bijzonder zijn."