'Ajax liet kans op sensatie Kvaratskhelia lopen'

'Ajax liet kans op sensatie Kvaratskhelia lopen', Overmars komt met korte reactie

24 februari om 18:51

Napoli-revelatie Khvicha Kvaratskhelia wilde eigenlijk 'dolgraag' naar Ajax gaan. Dat onhult John van Loen, die enige tijd in Georgië werkte. Naar eigen zeggen heeft de coach Kvaratskhelia ook getipt aan Marc Overmars. De toenmalig Ajax-directeur zou daar echter niets mee gedaan hebben. Overmars zegt zelf dat dit verhaal 'goed kan kloppen'.

Kvaratskhelia steelt dit seizoen de show bij Napoli. In de groepsfase van de Champions League deed hij Ajax ook pijn. In het verleden is de Georgische aanvaller wel eens gelinkt aan de landskampioen, maar serieus werd dat nooit. Nu doet Van Loen in gesprek met het Algemeen Dagblad een boekje open. "Hij wilde dolgraag naar Amsterdam. Hij wilde weg uit Rusland en zag Ajax als de beste leerschool."

De toenmalige werkgever van Kvaratskhelia, Rubin Kazan, zou vijftien miljoen hebben gevraagd aan Ajax. Overmars besloot volgens Van Loen niet te happen. "Overmars zag het niet zitten", zegt de nu clubloze trainer. "Een reden heeft hij nooit gegeven. Kvaratskhelia is echt een speler van topniveau. Hij was echt een enorme sensatie geweest in de eredivisie. Enorm zonde."

Overmars heeft bij het AD zelf ook gereageerd op de uitspraken van Van Loen. 'Overmars laat zelf weten dat het goed kan kloppen dat Kvaratskhelia bij hem is getipt, zoals er in zijn tijd als technisch directeur bij Ajax honderden namen werden aangedragen', schrijft de krant.