RKC blijft kalm onder mogelijke play-offs: 'Vraag het me over drie weken nog eens'

'De eerste keer Europees zat ik met Bruns kotsend op een Portugees landweggetje'

25 februari om 10:01

Iliass Bel Hassani is erg voorzichtig met enige uitspraken over een plek voor RKC Waalwijk in de play-offs. De ploeg van trainer Joseph Oosting doet het verrassend goed, waardoor het toernooi om Europese tickets binnen handbereik ligt. Maar daarover spreken in Waalwijk is voor nu nog vloeken in de kerk.

"Vraag het me over een week of drie nog een keer", zegt Bel Hassani als hem gevraagd wordt naar de play-offs door Voetbal International. Toch kan de middenvelder wel begrijpen dat mensen ineens optimistisch naar boven kijken. "Ik snap het ook wel, maar ik heb geleerd om voorzichtiger te zijn. Toen ik negentien was had ik ook geroepen dat we zo Europa in moesten, maar alles kan zo weer veranderen. Stiekem mag je best hopen op iets bijzonders, maar laten we eerst in een positie komen dat we echt kans maken."

Bel Hassani speelde al een Europees, toen hij met Heracles Almelo een stunt beleefde en het avontuur aan mocht gaan. "Ik kan je zeggen dat het bijzonder was. Het meest bijzondere is met Heracles. Zaten Thomas Bruns en ik kotsend in de bus op dat steile bergweggetje in Portugal. Als we echt in de buurt komen, zal ik die verhalen in de kleedkamer vertellen om ze te motiveren. Iets moois bereiken met een club waar dat niet normaal is, blijft je voor altijd bij."