RKC zwicht voor Ajax: 'Brobbey in de spits, Álvarez middenveld, Taylor...'

RKC zwicht voor Ajax: 'Brobbey in de spits, Álvarez middenveld, Taylor...'

12 februari - 19:00
171

Mats Seuntjens had het graag anders gezien, maar lijkt zich te berusten in de nederlaag tegen Ajax. Zijn ploeg kwam wel nog op voorsprong en leek hard op weg naar een driepunter, het laatste kwartier veranderde echter alles.

"In de eerste helft speelden we met veel vertrouwen en lukte veel dingen", vertelt Seuntjens, die de 0-1 maakte, tegen ESPN. "Daar krijg je positieve energie van, maar tegen Ajax is het moeilijk vol te houden. Dat was de tweede helft wel te zien. Je moet Ajax de credits geven, zij zetten Brobbey in de spits en halen Álvarez naar het middenveld, Taylor aan de zijkant."

"Voor ons wordt het dan te moeilijk om het dicht te houden en eruit te komen. Een vroege goal helpt nooit. In de eerste helft zaten we er iets lekkerder in, we hadden meer van dat soort momenten. In de tweede helft was dat te weinig", vervolgt Seuntjens.

Toch bleek er voetballend meer te halen, getuige de woorden van trainer Joseph Oosting in de rust. "Als we aan het passen komen, kunnen we veel halen. Helaas hebben we niet lang genoeg kunnen volhouden", aldus Seuntjens.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie