'Altijd gedacht dat ik iets langer voor Ajax zou spelen, zou graag terugkeren'

'Altijd gedacht dat ik iets langer voor Ajax zou spelen, zou graag terugkeren'

26 april - 20:12
64

Matthijs de Ligt hoopt in de toekomst weer voor Ajax te spelen. De 24-jarige verdediger denkt naar eigen zeggen vaak na over een terugkeer in de Johan Cruijff Arena.

"Ik denk natuurlijk vaak over een terugkeer na en ik hoop dat het gaat gebeuren", zegt De Ligt desgevraagd tegen Ajax TV. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit de kans krijg om terug te keren bij Ajax en nog van waarde zou kunnen zijn, dan zou ik dat heel graag willen. Je weet het nooit, maar ik het heel mooi vinden."

De Ligt kwam uiteindelijk tot 117 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. "Ajax mis je altijd. Ik heb er een jaar of tien gespeeld in totaal, dus alle mensen die je daar hebt leren kennen, mis je wel." Hij volgt de club nog altijd op de voet. "Natuurlijk volg je het. Het is niet de beste fase in de clubhistorie en dat is lastig om te zien, maar ik blijf de club altijd volgen. Als ze winnen, ben ik blij."

Sinds zijn vertrek bij Ajax speelde De Ligt voor Juventus en Bayern München. Hij is tevreden over zijn ontwikkeling. "Ik speel nu alles weer bij Bayern München. Natuurlijk gaat een carrière nooit zo", zegt hij, terwijl hij met zijn hand omhoog wijst. "Na Ajax is de verwachting dat je zo doorgaat, maar het verleden heeft uitgewezen dat dat niet het geval is. Ook ik heb fases gehad waarin het minder en beter ging. Uiteindelijk, als je netto kijkt naar waar ik begonnen ben en nu, dan denk ik dat ik goede stappen heb gezet."

"Ik denk dat ik beter ben geworden in bepaalde facetten", vervolgt de Oranje-international. "Misschien doe ik andere facetten ook wat minder, maar dat gebeurt nu eenmaal als het om zo veel belangen en geld gaat. Dan wordt het soms iets minder frivool, helemaal als centrale verdediger. Maar ik ben heel blij met de stappen die ik heb gezet. Voor een 24-jarige gaat het best aardig..."