'Prijs voor Gimenez is volgens mij vijftien miljoen euro gezakt in drie maanden'

'Prijs voor Gimenez is volgens mij vijftien miljoen euro gezakt in drie maanden'

7 mei - 10:44
93

Analyticus Harry van der Laan vindt het voor de marktwaarde van Santiago Gimenez goed dat hij afgelopen weekend tegen PEC Zwolle weer eens scoorde, na zeven doelpuntloze duels voor Feyenoord

"Ik maakte me toch wel zorgen. Als je hem de afgelopen maanden bezig zag...", begint Van der Laan, oud-speler van onder meer Feyenoord, bij Rijnmond Sport. "Maar het is wel goed, ook voor de prijs, dat hij weer een paar goals heeft gemaakt. Misschien dat hij de komende wedstrijden ook weer belangrijk kan zijn en dat hij dan toch iets meer gaat opleveren. Die prijs is volgens mij vijftien miljoen euro gezakt in drie maanden. Dat is nogal wat."

Sterke optredens van de Mexicaan tijdens het slot van de competitie is voor Feyenoord van groot belang, ziet Van der Laan. "Hij wil zelf graag weg. Ik zou toch het ijzer smeden wanneer het heet is, en naast Ayase Ueda naar een nieuwe spits zoeken", voorziet de analyticus de Rotterdammers nog van advies.

Gimenez is nog altijd pas 23 jaar en was dit seizoen goed voor 23 doelpunten in dertig Eredivisie-duels. Zijn marktwaarde wordt momenteel geschat op 45 miljoen euro. Er zou belangstelling zijn van meerdere Europese grootmachten.