'Ajax wacht nog altijd op Erik ten Hag'

'Farioli is niet heel concreet, Ajax wacht nog altijd op de échte droomkandidaat'

19 mei om 14:02

Ajax is nog niet akkoord met Francesco Farioli om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De Amsterdammers lijken nog altijd te hopen op Erik ten Hag, zo meldt ESPN-verslaggever Cristian Willaert.

"De naam van Farioli blijft rondzingen, maar heel concreet is dat nog niet", zegt Willaert, die Ajax op de voet volgt, bij De Eretribune. "We weten bijvoorbeeld dat de beoogd assistent Dave Vos twee weken geleden naar Londen is gevlogen om daar uitgebreid met Graham Potter te praten, wat toen de eerste kandidaat was. Met Potter zijn ze er niet uitgekomen, met Farioli zou men ver zijn. Maar er is door Vos nog helemaal niet gesproken met Farioli."

"Nu is het moeilijk om naar Frankrijk te vliegen als hij daar nog traint, maar ook een video call of een telefoontje hebben niet plaatsgevonden", gaat Willaert verder over de oefenmeester van OGC Nice. "Alles wijst erop dat Ajax wel degelijk nog wacht op de échte droomkandidaat, en dat is Erik ten Hag", benadrukt hij.

Henderson, Bergwijn en Kroaten mogen weg
Volgens Willaert zijn technisch directeur Alex Kroes en directeur voetbalzaken Marijn Beuker al wel druk met de invulling van de selectie voor volgend seizoen. Zo zou de ontevreden Jordan Henderson kunnen vertrekken. "En er is ook met het management van Steven Bergwijn gesproken. Hij zou voor een goede prijs ook weg mogen. Dan heb je de Kroaten, die sportief niet gebracht hebben wat ervan verwacht werd", doelt hij op Josip Sutalo, Borna Sosa en Jakov Medic. "Daarnaast zouden ze een beetje een eiland zijn in de selectie. Het plan van Ajax is om al die Kroaten te verkopen, als er geld voor gekregen kan worden."

Berghuis op 10
Daarmee lijken er komende zomer de nodige uitgaande én ingaande transfers plaats te vinden. "Ajax zoekt bijvoorbeeld naar een rechtsbuiten. Het is de bedoeling dat Steven Berghuis op tien gaat spelen. Maar de plannen vallen en staan met de nieuwe trainer. Zolang die er niet is, blijft het een beetje koffiedik kijken."