Hartman positief over aan Feyenoord gelinkte Pusic

Hartman positief over mogelijke Feyenoord-trainer: 'Goede band met hem'

19 mei om 12:35

Quilindschy Hartman bewaart goede herinneringen aan Marino Pusic, die wordt genoemd als mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord. De linksback vertelt bij Goedemorgen Eredivisie dat de selectie wordt betrokken bij de zoektocht naar een nieuwe trainer.

"Dennis te Kloese neemt ons wel mee in zijn gedachten. Hij heeft met een aantal spelers gesproken en ik heb zelf ook nog een gesprek met hem. Ik denk dat hij wel heel goed beseft dat dit een belangrijk punt is: blijven we structureel in de top of wordt het minder?", vertelt Hartman bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik denk dat hij dat heel goed beseft en dat hij een goede keuze kan maken."

Onder meer de naam van Pusic valt veelvuldig. Hij was tot oktober 2023 de rechterhand van Slot en veroverde onlangs de dubbel met Shakhtar Donetsk. Hartman vindt het 'heel moeilijk inschatten' hoe de Bosnisch-Kroatische Nederlander als eindverantwoordelijke zou zijn bij Feyenoord. "Omdat ik hem alleen heb meegemaakt als assistent. Marino bracht altijd een bepaald gif dat heel goed aansloot bij de trainer. Maar ik weet natuurlijk niet hoe hij is als hoofdtrainer. Het is natuurlijk wel duidelijk dat wij een goede band met hem hebben. Wij kennen hem en hij kent de manier waarop wij spelen en trainen heel goed."

De 22-jarige verdediger denkt wel dat Pusic de persoonlijkheid heeft om hoofdtrainer te zijn. "Dat heeft hij nu ook bewezen bij Shakhtar, dus dat denk ik wel." Hartman beseft dat Feyenoord moet kiezen in welke mate het de 'lijn-Slot' wil voortzetten. "Je moet niet altijd vasthouden aan één manier, je moet een trainer ook de kans geven om zijn eigen ding te doen. Maar je moet oppassen dat de spelers niet gaan denken dat ze het beter snappen dan de trainer."

Slot liet zich vrijdag op de persconferentie ook al lovend uit over zjin voormalige assistent. Hij zei Feyenoord zo'n goede trainer 'te gunnen'.