Van 't Schip sprak met Kroes

Van 't Schip positief over nieuwe rol bij Ajax: 'Heb goed gesprek gehad met Kroes'

19 mei om 14:39

John van 't Schip heeft deze week met Alex Kroes gesproken. De (nu nog) trainer van Ajax gaat ervan uit dat hij ook volgend seizoen nog in dienst is bij de Amsterdammers. 

Van 't Schip zou na dit seizoen aanvankelijk 'Head of Coaching' worden, maar gaf al aan die functie niet echt te ambiëren. Inmiddels lijkt hij met de club een nieuwe rol voor ogen te hebben. "Ik heb deze week een goed gesprek gehad met Alex Kroes en ga er vanuit dat we eruit komen. Ik laat het nog even voor wat het is. Als het zover is, komt het wel naar buiten", zei hij tegen ESPN, voorafgaand aan het duel met Vitesse

Van 't Schip nam het in oktober van 2023 over van Maurice Steijn. Met vallen en opstaan knokte Ajax zich uiteindelijk naar plek vijf. Hoe kijkt Van 't Schip terug op zijn periode als hoofdtrainer? "Het is heel onrustig geweest. Heel chaotisch. We begonnen goed, hadden daarna een veel mindere fase, maar uiteindelijk hebben we gelukkig Europees voetbal gehaald. Maar het is niet allemaal even makkelijk gegaan."

Of Van 't Schip ooit overwogen heeft om vroegtijdig te stoppen, wil hij niet prijsgeven. "Dat is altijd makkelijk achteraf. Maar ik denk dat als je terugkijkt, het een hele mooi en leerzame periode was."

Duidelijk is dat de nummer vijf van de Eredivisie aan de vooravond van een reorganisatie staat. Een aantal spelers zal vertrekken, en een aantal nieuwe spelers zal aangetrokken worden. "Ik hoop dat met een paar gerichte aankopen en een goede transferwindow Ajax volgend jaar weer mee kan strijden om het kampioenschap", besluit Van 't Schip.