Slot komt met update voor Oranje en Koeman: 'Normaal gesproken aanwezig'

Slot komt met update voor Oranje en Koeman: 'Normaal gesproken aanwezig'

19 mei om 14:47
Laatste update: 19 mei om 15:08

De selectie van Feyenoord heeft Arne Slot daags voor zijn laatste wedstrijd als trainer van de club in het zonnetje gezet. Ook geeft Slot een update over Quinten Timber, die ondanks zijn plek in de Oranje-voorselectie nog altijd kampt met een blessure.

Tegen Excelsior staat Feyenoord voor het laatst onder leiding van Slot, die spoedig de overstap naar Liverpool maakt. Ondanks dat de vakken X, R, S en T leeg moeten blijven in De Kuip, hangt daar een mooi spandoek voor Slot tegen Excelsior. "Heel mooi", zegt de coach daarover bij ESPN. "Heel jammer dat er geen mensen zitten, omdat een volle Kuip met niets te vergelijken is. Of het spandoek een beetje lijkt? Ja, deze klopt wel. Soms geven ze me een iets te dikke kop, maar deze klopt wel, denk ik."

Vervolgens vertelt Slot wat er de laatste dagen op hem af is gekomen, nu zijn afscheid bij Feyenoord nabij is. "Met name gisteren (zaterdag, red.) en vandaag veel. Ik heb veel berichtjes en mailtjes gekregen. Voor mijn gevoel namen de spelers gisteren ook min of meer afscheid van me. Ik snap wel dat we vandaag moeten voetballen, maar ik zag gisteren een mooi filmpje waarin ze mooie dingen zeiden. Het mooiste vind ik dan als ze iets zeggen over mij als mens. Natuurlijk hoor ik ook graag dat ze veel van me hebben geleerd, maar als daarachteraan nog iets menselijks komt, dan vind ik dat het allermooist."

Slot geeft ook een update over Timber. Hij is ook tegen Excelsior niet van de partij. Komt zijn EK nu serieus in gevaar? "Dat denk ik niet, maar ik heb de laatste jaren al heel vaak gezegd dat een revalidatieproces nog wel eens voor een kink in de kabel kunnen zorgen. Maar normaal gesproken verwachten wij en Quinten dat hij volgende week aanwezig kan zijn bij de eerste training en die hopelijk ook mee kan maken op het veld."