Vroege staking in Zwolle: PEC-fans gooien bekers op veld na medische noodsituatie

Vroege staking in Zwolle: PEC-fans gooien bekers op veld na medische noodsituatie

19 mei om 14:36
Laatste update: 19 mei om 14:42

Het treffen tussen PEC Zwolle en FC Twente is al vroeg stilgelegd. Nadat zich een medische noodsituatie voordeed op de tribune, gooiden de supporters van PEC bekertjes op het veld om de wedstrijd tijdelijk te laten staken.

Op de tribune in het MAC3PARK stadion is een meisje flauwgevallen, waarna de fans van PEC de wedstrijd doelbewust stil lieten leggen. Het personeel van zowel PEC als Twente was snel ter plekke, terwijl het inmiddels beter gaat met het meisje in kwestie.

Enkele dagen geleden deed zich in het play-offduel tussen De Graafschap en ADO Den Haag een soortgelijke situatie voor. Ook toen werden er bekers op het veld gegooid om de wedstrijd stil te leggen, nadat er zich een medische noodsituatie voordeed. Het liep uiteindelijk goed af voor de supporter in kwestie.

Door de onderbreking zal Twente wat langer bezig zijn met de eerste helft dan concurrent AZ. Die ploegen strijden nog om de derde plek, die recht geeft op een voorronde Champions League-ticket. Bij een overwinning is Twente zeker van die positie.