Arne Slot Feyenoord-trainer af

Slot neemt met winstpartij afscheid als een van de beste Feyenoord-trainers ooit

19 mei om 16:28

Arne Slot heeft zijn laatste wedstrijd als trainer van Feyenoord gecoacht. De oefenmeester neemt na 102 wedstrijden en drie zeer succesvolle trainer via de voordeur afscheid van Het Legioen: de Rotterdammers wonnen namelijk met 4-0 van Excelsior.

In eigen huis had Feyenoord geen kind aan Excelsior. Na een doelpuntloze eerste helft bezorgden de spelers van De Stadionclub Slot een mooi afscheid, door met 4-0 te winnen. Gernot Trauner, Ondrej Lingr, Dávid Hancko en Lutsharel Geetruida waren de doelpuntenmakers. Eerstgenoemde stormde meteen op Slot af na zijn goal. De fans van Feyenoord zetten Slot ook in het zonnetje, met een mooi spandoek.

Slot begon in het seizoen 2021/22 als trainer van Feyenoord. Na een wat moeizaam begin gooide hij in zijn eerste jaar al meteen hoge ogen. Feyenoord speelde attractief voetbal en reikte tot de finale van de Conference League, waarin AS Roma uiteindelijk te sterk was. 

In zijn tweede jaar slaagde Slot erin om Feyenoord de landstitel te bezorgen. In Europa was Roma opnieuw te sterk. De titel wist de 45-jarige trainer dit jaar niet te prolongeren, maar opnieuw liet hij zien een absolute toptrainer te zijn. Vrijwel alle spelers worden onder zijn leiding beduidend beter. Daarnaast werd ook de KNVB Beker gewonnen. 

Ook in de Champions League, vooral uit bij Atlético Madrid, maakte Feyenoord grote indruk. Tevens leverden de Rotterdammers nieuwe internationals, zoals Mats Wieffer en Quilindschy Hartman. 

Slot stond in totaal 102 keer aan de kant als trainer van Feyenoord. Daarin werden 237 punten behaald. Alleen Ernst Happel was succesvoller in De Kuip. Wie de opvolger van Slot ook wordt, het zijn grote schoenen om te vulen.