'Iedereen heeft er een mening over, maar het is echt zoals Weghorst is'

'Iedereen heeft er een mening over, maar het is echt zoals Weghorst is'

7 mei - 12:00 Laatste update: 12:14
21

Gino Bosz speelde in zijn carrière met enkele illustere teamgenoten. Zo deelde hij bij Vitesse de kleedkamer met Bertrand Traoré en speelde hij bij Heracles Almelo samen met spelers als Oussama Tannane, Robin Gosens en Wout Weghorst. In #DoneDeal, de podcast van VoetbalPrimeur, gaat Bosz in op zijn ervaringen met Weghorst en geeft hij antwoord op de vraag of hij hem mee zou nemen naar het EK.

"Wat je ziet op de camera, zo is Wout ook achter de schermen. Iedereen heeft er een mening over, maar het is echt zoals hij is", stelt Bosz over Weghorst. "Hij zat áltijd in de gym. Je had destijds Wout Weghorst en Robin Gosens (later spelend voor onder meer Internazionale en het Duits elftal, red.), dat was ook zo'n jongen. Je zou ze niet meteen oppikken, ook bij Heracles niet."

"Als je ziet wat zij ervoor deden… dat was echt knap, en dan zie je ook wat er mogelijk is als je er alles voor doet", vervolgt Bosz, die niet had verwacht dat Weghorst ooit bij Manchester United zou belanden. "Nee, zeker niet, maar des te knapper is het dat hij zich bij elke club zo makkelijk aanpast en altijd weer zijn ding doet."

Bosz zou Weghorst zeker meenemen naar het EK, als hij Ronald Koeman was. Ook Brian Brobbey en Memphis Depay moeten in zijn ogen mee. "Ik denk dat dat het beste is. Memphis is gewoon je eerste spits, gok ik, als hij fit is. Brobbey heeft het ook heel goed gedaan dit jaar. En je ziet als Wout erin komt… er gebeurt altijd wat, ook tegen Argentinië", verwijst Bosz naar het moment dat zijn voormalig teamgenoot als invaller tweemaal scoorde tegen de latere wereldkampioen van 2022.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!

Of beluister #Donedeal hieronder!