Driessen duidelijk over Liverpool-stap: 'Slot moet niet huilen als Feyenoord…'

Driessen duidelijk over Liverpool-stap: 'Slot moet niet huilen als Feyenoord…'

26 april - 15:46
39

Valentijn Driessen is van mening dat Feyenoord zoveel mogelijk uit de aanstaande deal tussen Liverpool en Arne Slot moet halen. De Rotterdamse club hoopt op een bedrag tussen de tien en vijftien miljoen euro voor hun oefenmeester. Dat is volgens Driessen volledig terecht.

"Het zal uiteindelijk niet afketsen op de financiën, dat geloof ik zeker niet", begint Driessen in Kick-Off Eredivisie. "Maar Slot moet niet huilen als Feyenoord nu heel hoog in de boom gaat zitten en niet meteen bij het eerste beste bod hun handtekening zet. Het is de plicht van de directie van Feyenoord om er alles uit te halen wat mogelijk is." Feyenoord sloeg eerder deze week een bedrag van negen miljoen euro af en verlangt naar verluidt minimaal tien tot vijftien miljoen euro voor Slot.

"Slot is een geweldige kandidaat en ik denk dat hij heel goed past bij Liverpool", vervolgt Driessen. "Het is een beetje de manier van voetbal van Jürgen Klopp, al heeft Klopp niet zoveel prijzen gewonnen in tien jaar. Hij heeft vijf prijzen gewonnen, waarvan twee keer de Carabao Cup. Dat is gewoon een troostprijs in Engeland, dus er valt echt nog wel wat te verbeteren bij Liverpool."

Driessen voorziet een roemloos einde voor Klopp bij Liverpool. "Slot stapt eigenlijk in op dieptepunt bij Liverpool. Dit seizoen wordt natuurlijk een dramatisch einde voor Klopp, ze staan straks met lege handen. Een heel mooi moment om in te stappen voor Slot."

De chef sport van De Telegraaf is van mening dat Slot kan slagen bij Liverpool. "Hij speelt het Liverpool-voetbal, hij heeft in Nederland bewezen teams te kunnen opbouwen en spelers beter te kunnen maken. Dus alles wijst op een groot succesverhaal in Engeland, meer nog dan Erik ten Hag", besluit Driessen.