Zaakwaarnemer Vitor Roque kielhaalt Barça

Grote aankoop Barça baalt van Xavi en dreigt met zomers vertrek

6 mei om 08:45

FC Barcelona en Vitor Roque lijken nu al op ramkoers te liggen. Het Braziliaanse toptalent kwam in januari naar Catalonië, maar vertolkt een bijrol. Zijn zaakwaarnemer André Cury haalt daarom uit naar Barça en dreigt met een zomers vertrek.

Roque staat te boek als één van de grootste talenten van Brazilië. Barça besloot liefst veertig miljoen euro op tafel te leggen voor de negentienjarige aanvaller, die van Xavi echter sporadisch zijn opwachting mag maken. In de laatste drie duels kwam Roque zelfs helemaal niet van de bank.

Cury laat geen spaan heel van de behandeling die de enkelvoudig Braziliaans international ten deel valt. "Xavi heeft nog nooit met de speler gesproken. Ik begrijp deze situatie niet en ik denk dat het voor geen van beide partijen goed is. Ik heb de jongen verteld dat hij nog harder moet werken en moet wachten op de kans, maar ik heb genoeg wedstrijden gezien waarin hij minuten had kunnen krijgen om deze onprettige situatie te voorkomen", zegt hij bij RAC1.

De belangenbehartiger plaatst nu al vraagtekens bij de toekomst van Roque bij Barça. "Ik heb al met Deco gesproken. Wij kozen voor Barça, terwijl hij bij andere clubs het dubbele had kunnen verdienen. Ik weet dat Vitor Roque een geweldige speler zal worden, maar als Barça en de coach hem geen kans geven, dan zullen we andere opties bekijken."

Een verhuurperiode, zoals in Spaanse media al werd geopperd, is geen optie. "Wij willen geen huurdeal. Als de club besluit dat hij niet kan blijven, dan moeten ze hem verkopen", stelt Cury. "Er zijn veel clubs met interesse. Als Barça geen kansen geeft, dan kijken we naar een oplossing. Het beste is om bij Barcelona te blijven. Maar als dat niet gaat, zullen we aan een definitieve transfer gaan werken."

Cury is zeer kritisch op Xavi. "Niemand begrijpt waarom Xavi geen gebruik van hem maakt en zelfs niet met hem praat. Het klopt niet. Iedereen zag tegen PSG dat Barça een doelpunt nodig had en een frisse nummer negen kon gebruiken. Alleen Xavi ziet het anders. Maar zo kan het niet doorgaan."