Akpom stond op nominatie om te vertrekken bij Ajax

De Telegraaf onthult: Ajax twijfelt over zomerse verkoop van uitblinker Akpom

6 mei om 11:34

Chuba Akpom stond op de nominatie om te vertrekken bij Ajax aankomende zomer, zo schrijft De Telegraaf. Echter zijn er inmiddels intern twijfels ontstaan of het wel verstandig is om de Engelsman van de hand te doen.

Akpom was belangrijk aan Amsterdamse zijde tijdens het uitduel met FC Volendam (1-4). De 28-jarige spits, die in de zomer van 2023 voor maximaal 14,3 miljoen euro werd overgenomen van Middlesbrough, was goed voor een doelpunt en een assist. 'Hij stond op de nominatie te worden verkocht. Maar inmiddels is er twijfel', klinkt het. 

Volgens De Telegraaf kan Ajax winst maken op Akpom, omdat de spits een home grown player is. Dit houdt in dat hij een speler is die voor zijn 21e verjaardag minstens drie seizoenen ingeschreven heeft gestaan bij een club bij de Engelse of Welshe voetbalbond. Elke Premier League-club moet minstens acht home grown players in de selectie hebben. 'Na zijn 29 doelpunten in alle competities vorig seizoen voor Middlesbrough en vanwege zijn productiviteit voor Ajax zal er beslist Engelse interesse komen', wordt er geschreven.

De ochtendkrant weet dat de toekomst van Akpom grotendeels in handen ligt van Alex Kroes, maar ook financieel directeur Susan Lenderink vervult een belangrijke rol. In de afgelopen transferzomer was zij van mening dat er eerst verkocht moest worden alvorens Ajax spelers kon aantrekken. 'Akpom is uitermate geschikt om de oorlogskas te vullen.'