Eredivisie-flops speelronde 32

Eredivisie-flops: hopeloos Heracles hofleverancier, één dissonant bij kampioen PSV

6 mei om 11:00

Speelronde 32 zit er, op het duel tussen Excelsior en NEC na, op. PSV is dik verdiend landskampioen, maar is met één speler wel vertegenwoordigd in het wekelijkse flopelftal. De hofleverancier is Heracles Almelo, dat thuis tegen RKC Waalwijk belabberd voor de dag kwam. 

Jetro Willems (Heracles Almelo)
Eigenlijk zakte heel Heracles door het ijs tegen RKC Waalwijk, zo ook invaller Jetro Willems. De verdediger was Reuven Niemeijer helemaal kwijt bij de 0-3 en stond even later met een gigantische ziekenhuisbal ook nog eens aan de basis van een vijfde Waalwijkse treffer. 

Bobby Adekanye (Go Ahead Eagles)
De aanvaller van Go Ahead deed uit bij Fortuna Sittard meer fout dan goed. Adekanye maakte eigen louter verkeerde keuzes en speelde helemaal niets klaar. In de rust werd hij door trainer René Hake achtergelaten in de kleedkamer. 

Alec van Hoorenbeeck (FC Twente
Beleefde een uiterst ongelukkige invalbeurt in Alkmaar. De centrale verdediger gleed na ruim een uur spelen op klungelige wijze uit, een cadeautje dat AZ-spits Vangelis Pavlidis maar al te gretig uitpakte. Het is voor Twente, dat strijdt om plek drie, te hopen dat de fout van Van Hoorenbeeck zonder grote gevolgen blijft.

Fredrik Oppegård (Heracles Almelo)
Het was bij vlagen echt schrijnend wat de defensie van Heracles liet zien tegen RKC. Ook Oppegård deelde in de malaise. De Noorse vleugelverdediger was zowel aan de bal als op verdedigend vlak ver ondermaats. 

Anselmo García MacNulty (PEC Zwolle)
Ging even na rust, onder toeziend oog van arbiter Marc Nagtegaal, wel heel opzichtig aan Ayase Ueda hangen. De penalty ging er weliswaar niet in, maar de overtreding was tekenend voor het optreden van MacNulty in De Kuip: matig. 

Walter Benítez (PSV) 
Misschien had hij last van kampioenskriebels, want Benítez speelde in Eindhoven misschien wel zijn minste wedstrijd van het hele seizoen. De doorgaans zo rustige doelman liet zich bij de 0-1 verrassen in de korte hoek en liet de bal een keer opmerkelijk van zijn voet schieten en uit zijn handen glippen. Het zal hem verder een worst wezen, want hij heeft een kampioensfeestje te vieren. 

Paxten Aaronson (Vitesse)
Je kan kansen missen, maar de mogelijkheid die Aaronson om zeep hielp in de eerste helft tegen FC Utrecht, moest er écht in. Een speler met zijn kwaliteiten, een van de weinige lichtpuntjes bij Vitesse, moet zo’n bal tegen de touwen kunnen schieten. 

Damian van der Haar (PEC Zwolle)
Veroorzaakte net als zijn collega-verdediger MacNulty een hele onhandige strafschop door Calvin Stengs onderuit te halen. Zijn fout, waarvan hij er in De Kuip meer dan één maakte, werd door Santiago Gimenez wél afgestraft.