'Barça wil Kimmich en Olmo of Williams'

'Barça heeft indrukwekkend verlanglijstje: Kimmich, Olmo, Williams en Silva'

6 mei om 15:47

FC Barcelona wil komende zomer drie of vier nieuwe basisspelers aantrekken, meldt Mundo Deportivo. De Catalanen willen daarmee gehoor geven aan de oproep van Xavi, die na de 4-2 nederlaag tegen Girona concludeerde dat er veel moet veranderen.

Barça kon dit seizoen geen rol spelen in de titelstrijd, concludeerde een zwaar teleurgestelde Xavi. Dat moet volgend jaar anders, meent ook de clubleiding. Ondanks de financiële problemen lijkt er bovendien het een en ander mogelijk. De La Liga-grootmacht verwacht namelijk dat de inkomsten zullen stijgen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Valencia

  • logo

    Barcelona

MD deelt maandag het indrukwekkende verlanglijstje van Barça, dat de komst van een controleur als prioriteit ziet. Joshua Kimmich is de droomkandidaat, nu de Duitse international zijn medio 2025 aflopende contract bij Bayern München nog altijd niet heeft verlengd. Ook Real Sociedad-steunpilaar Martín Zubimendi staat er uitstekend op in Camp Nou. Hij wordt echter ook begeerd door Engelse topclubs, als hij überhaupt wil vertrekken uit Baskenland. Door een transferclausule van zestig miljoen euro hoeft er in ieder geval niet onderhandeld te worden. Guido Rodríguez zal transfervrij overkomen van Real Betis.

Verder wil Barça een linksbuiten aantrekken. Onder meer Dani Olmo en Nico Williams zijn in beeld. Olmo kan voor vijftig miljoen euro vertrekken bij RB Leipzig, terwijl Williams voor zestig miljoen weg kan bij Athletic Bilbao.

Olmo kan ook centraal op het middenveld uit de voeten, een andere positie die Xavi graag versterkt ziet worden. Bernardo Silva is daar het topdoelwit. Ook de Portugees heeft een clausule. Hij kan voor 58 miljoen losgeweekt bij Manchester City.