'Barça bijna rond met controleur Guido Rodríguez'

'Barça dicht bij komst Argentijnse controleur, Wieffer blijft ook kandidaat'

28 april om 09:32

FC Barcelona heeft de eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen zo goed als binnen. De Catalanen naderen een akkoord met Guido Rodríguez, die transfervrij overkomt van Real Betis. Dat melden onder meer Diario SPORT en Fabrizio Romano.

Rodríguez is uitgegroeid tot een steunpilaar bij Real Betis, dat hem in 2020 overnam van Club América in Mexico. De dertigjarige Argentijn moet de nieuwe controleur worden in Camp Nou. Zijn aflopende contract maakte hem extra interessant voor Barça. De gesprekken bevinden zich inmiddels in de afrondende fase.

De La Liga-grootmacht lijkt deze zomer afscheid te nemen van Oriol Romeu, die niet meer dan een bijrol vertolkt. Andreas Christensen speelt dit seizoen ook geregeld als controlerende middenvelder, maar hij is niet de favoriete optie van Xavi op die positie.

Volgens Romano houdt Barça naast Rodríguez de ogen open voor een topspeler op 'zes', een positie die Xavi cruciaal acht in zijn speelwijze. Vanwege de financiële beperkingen is het echter afwachten wat er mogelijk is. Eerder werden spelers als Joshua Kimmich en Martin Zubimendi aan Barcelona gelinkt, maar zij lijken te duur. SPORT laat ook opnieuw de naam van Mats Wieffer vallen als mogelijke optie, net als die van de Belg Amadou Onana.

Via uitgaande transfers zou Barça ruimte kunnen maken in het budget. Meerdere Spaanse media schreven al dat onder meer Frenkie de Jong in de etalage staat.