Kwakman neemt Veerman in bescherming: 'Dat zie je niet terug in de cijfers'

Kwakman neemt Veerman in bescherming: 'Dat zie je niet terug in de cijfers'

6 mei - 11:30 Laatste update: 11:31
31

Kenneth Perez is nog niet helemaal overtuigd van de individuele kwaliteiten van Joey Veerman. De middenvelder wordt door veel mensen gezien als een van de belangrijkste spelers bij PSV, maar de analist is kritisch op zijn aanvallende statistieken.

"Veertien assists, waarvan acht uit vrije trappen of corners", begint Perez zijn verhaal in Dit Was Het Weekend bij ESPN. "Als hij naar een andere club gaat, waar ze iemand hebben die alle vrije trappen en corners neemt, dan moet hij meer gaan doen uit open spel."

Kees Kwakman is ook aanwezig als analist en sluit zich niet aan bij de woorden van zijn collega. "De voorassist, zoals de bal op Jordan Teze tegen AZ en die op Luuk de Jong tegen Vitesse. Die zie je natuurlijk niet terug in de cijfers, maar die zijn ook ontzettend belangrijk", vertelt de oud-voetballer. "Ik denk wel dat clubs daar ook naar kijken."

In de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam leverde Veerman de assist bij de 3-2 van Oliver Boscagli. Een vrije trap van de 25-jarige middenvelder werd door de verdediger achter Sparta-keeper Nick Olij geschoten. Dit was voor Veerman de veertiende assist van het seizoen en daarnaast was hij tot dusver vijf keer trefzeker.