De Zerbi vertrekt bij Brighton

Groot nieuws uit Brighton: aan Bayern gelinkte De Zerbi kondigt vertrek aan

18 mei om 16:38
Laatste update: 18 mei om 16:44

Groot nieuws van Brighton & Hove Albion: manager Roberto de Zerbi vertrekt aan het einde van het seizoen. De Italiaan zit zondag in de Premier League-wedstrijd tegen Manchester United voor het laatst op de bank bij The Seagulls, zo meldt de club.

De Zerbi ging in september 2022 aan de slag bij Brighton, nadat Graham Potter naar Chelsea was vertrokken. De 44-jarige oefenmeester maakte al snel indruk en leidde de club naar een zesde plaats in de Premier League, de beste klassering in de historie. Momenteel staat Brighton tiende. In de Europa League werd de achtste finale bereikt, waarin AS Roma te sterk was.

"Roberto heeft ons twee uitstekende seizoenen gegeven waarin hij de club naar nieuwe hoogten heeft geleid, niet in de laatste plaats onze allereerste Europese campagne die lang in de herinnering van de Albion-fans zal voortleven", zegt voorzitter Tony Bloom. We zijn onderling overeengekomen om het contract van Roberto te beëindigen, zodat wij zo snel mogelijk plannen kunnen maken voor volgend seizoen en Roberto tijd heeft om na te denken over zijn volgende stap."

Bloom hoopt dat De Zerbi zondag een prachtig afscheid krijgt tijdens het duel met United. "Ik wil Roberto en zijn staf bedanken voor al hun harde werk in de afgelopen twee seizoenen. Ze verlaten onze club op goede voet en met de allerbeste wensen voor de toekomst."

De Zerbi reageert zelf ook op zijn keuze om te vertrekken. "Ik ben erg verdrietig om Brighton te verlaten, maar erg trots op wat mijn spelers en staf hebben bereikt in de afgelopen twee historische seizoenen. We hebben besloten om mijn tijd bij Brighton te beëindigen, zodat de club en ik kunnen blijven werken op de manier die het beste bij ieder van ons past. Daarbij volgen we onze eigen ideeën en visies, maar ook ons ​​werk en onze menselijke waarden."

De Zerbi spreekt van twee 'intense en uitdagende jaren'. "Nu ik wegga, heb ik de tijd om even te pauzeren voordat ik een besluit neem over mijn toekomstplannen." De Italiaan wordt nadrukkelijk in verband gebracht met Bayern München, dat een moeizame zoektocht kent naar de opvolger van Thomas Tüchel. De weg naar de Allianz Arena lijkt nu vrij, al valt zijn naam ook voorzichtig bij AC Milan en Juventus.