Besuijen niet gediend van gedrag bij FC Dordrecht: 'Grote mond, houd ik niet van'

Besuijen niet gediend van gedrag bij FC Dordrecht: 'Grote mond, houd ik niet van'

18 mei om 19:18

De spelers van FC Emmen hebben motivatie gehaald uit berichten die zij ontvingen van spelers van FC Dordrecht, zo geeft matchwinner Vicente Besuijen aan bij ESPN. De aanvaller scoorde na het 2-2 gelijkspel in Emmen de verlossende 0-1 in de return, waardoor de Drenthenaren kans blijven maken op promotie naar de Eredivisie.

Besuijen geeft aan dat Emmen met een ander plan begon dan in de heenwedstrijd, die in 2-2 eindigde. De aanvaller kreeg de taak om de opbouwende verdediger Antef Tsoungui in de weg te lopen. "Hij is een goede voetballer. Heel makkelijk aan de bal, goed in de opbouw. Nu probeerden we de as dicht te houden, zodat ze de bal daar niet kwijt konden. Dat is tactisch spel."

Besuijen zag ook een verschil in mentaliteit in vergelijking met het eerste duel. "Ook gewoon kort erop. Ze hadden een beetje een grote mond, daar houd ik niet van. We kregen een paar berichtjes op WhatsApp, waarin ze zeiden: we denken 2-1, of 3-1. Ze dachten al dat ze in de Eredivisie waren. Hard werken, dan kom je terug." Op de vraag of de spelers van Dordrecht 'iets te hard aan het juichen waren' na de 2-2 in Emmen, wil Besuijen niet al te diep ingaan. "Ik richt me niet op anderen, maar het hielp wel bij ons."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!