FC Emmen ten koste van Dordrecht door in play-offs na late treffer

18 mei om 18:39

FC Emmen gaat ten koste van FC Dordrecht door in de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De Drenthenaren scoorden kort voor tijd de 0-1 in Dordrecht, nadat het in Emmen 2-2 werd.

De eerste grote kans was voor FC Dordrecht. Ilias Bronkhorst werd de diepte ingestuurd en probeerde het ineens, maar zag zijn inzet net langs de goal van doelman Eric Oelschlägel verdwijnen. Twee minuten later werd de thuisploeg op dezelfde wijze gevaarlijk. Wederom dook Bronkhorst op achter de verdediging, maar Oelschlägel kwam op tijd uit en kon een schot net voorkomen.

Na een half uur spelen liet Feyenoord-huurling Ilias Sebaoui zich zien. Vanaf links trok de buitenspeler naar binnen, waarna hij de verre hoek zocht. Oelschlägel wist de bal echter naast het doel te verwerken. Een minuut later was er de eerste échte kans voor Emmen, toen een mislukte voorzet via de lat net over het doel van de Dordtenaren verdween.

Kort na rust werd de wedstrijd al vlot stilgelegd in verband met het weer. Een onweersbui hing immers direct boven het M-Scores Stadion. Een kwartier later werd de wedstrijd weer hervat. Vijf minuten erna was het bijna raak voor Emmen via Piotr Parzyszek, die een van richting veranderd schot net naast het doel van keeper Luca Plogmann zag verdwijnen. Ook Dordrecht kwam vervolgens met het eerste wapenfeit in de tweede helft, met een afstandsschot van Shiloh 't Zand, dat fraai gekeerd werd door Oelschlägel.

Het Dordrecht van trainer Michele Santoni greep steeds meer het initiatief en de Drenthenaren zakten steeds verder terug. Een kwartier voor tijd besloot Antef Tsoungui maar eens uit te halen, maar meer was daar Oelschlägel, die zich andermaal wist te onderscheiden. Uit de hieropvolgende corner was het bijna raak voor de Schapenkoppen, maar Korede Osundina raakte de bal niet goed.

Kort voor tijd was het tegen de verhoudingen in niet Dordrecht, maar FC Emmen dat op voorsprong kwam. Patrick Brouwer wist Vicente Besuijen te vinden, en de voormalig speler van ADO Den Haag liet het buitenkansje niet liggen: 0-1.