Kroes lovend over Farioli

Kroes polste Van Gaal voor trainerschap: 'Maar dat is nodig bij Ajax...'

18 mei om 16:21
Laatste update: 18 mei om 16:20

Alex Kroes had Erik ten Hag in de zoektocht naar een nieuwe trainer op één staan. Ajax lijkt inmiddels hard op weg naar een akkoord met Francesco Farioli en volgens de vijftigjarige technisch directeur is de Italiaan precies wat de Amsterdammers nodig hebben.

De trainersshortlist bestond uit Ten Hag, Farioli en Graham Potter. Daarvoor had Kroes al een ander lijntje uitstaan, bevestigt hij in gesprek met De Telegraaf. "Maar Louis van Gaal wil net als Danny Blind niet 24 uur per dag met het trainerschap bezig zijn. En dat is bij Ajax nodig", zegt hij. "Ik begrijp dat hij op zijn leeftijd geen trainer meer wil zijn. In zijn rol als adviseur van de rvc ben ik heel blij met Louis. Het is fijn dat hij zich voor de club inzet."

Daarna kwam Ten Hag bij Kroes op één te staan. "Een vakidioot met een geweldige voetbalvisie, ervaring en een verleden bij de club. Bij Graham Potter had ik ook een heel goed gevoel. Ik vind hem een charismatische people manager, die ook dol is op zijn vak. Zijn manier van werken spreekt me heel erg aan. Vanwege zijn leeftijd (48) heeft hij meer ervaring dan Francesco Farioli (35), die ook een geweldige voetbalvisie heeft en ook een vakidioot is. Dat is wat Ajax nodig lijkt te hebben."

Naar verluidt ligt er voor Farioli een contract tot de zomer van 2027 klaar. Ajax zou na zondag, als OGC Nice - de huidige werkgever van Farioli - voor het laatst in actie komt, snel tot een akkoord willen komen. "Daar zeg ik nu verder niets over", houdt Kroes zijn kaken stijf op elkaar.