Ajax mikt op snel akkoord over Farioli

'Ajax maakt vaart: clubleiding mikt op snel akkoord met Nice over Farioli'

18 mei om 07:47

Ajax mikt op een snel akkoord met OGC Nice over de overgang van trainer Francesco Farioli, meldt Voetbal International. De clubleiding in Amsterdam wil na zondag, als Nice dit seizoen voor het laatst in actie komt, de puntjes op de i zetten.

Farioli en Ajax zijn er op hoofdlijnen al uit en de verwachting is dat de eigen voorwaarden van de 35-jarige Italiaan niet voor obstakels zorgen. Doordat Nice zich niet meer kan plaatsen voor de Champions League, zou de boel in een stroomversnelling terecht kunnen komen, klinkt het. Een akkoord tussen Ajax en de Franse club lijkt 'een kwestie van tijd'.

Nice komt zondagavond in actie tegen Lille OSC, daarna wil Ajax met Farioli en Nice de deal afronden. Waar nog vraagtekens achter staan, is de invulling van de technische staf. De kans is klein dat Farioli zijn volledige staf meeneemt naar Amsterdam. Ajax heeft onder meer een rol voor Dave Vos in gedachten en daarbij lijkt de club een assistent met 'Ajax-DNA' toe te willen voegen aan de staf. Cristian Chivu was in beeld voor die vacature, maar hij kwam er niet uit met Ajax.

Farioli staat pas sinds 2021 op eigen benen. VoetbalPrimeur sprak onder meer met Jeremain Lens, die met hem samenwerkte bij Fatih Karagümrük, over het bijzondere carrièrepad van de Italiaan.