Derksen geen fan van Ajax-plannen: 'Farioli is een snotneus'

Derksen hekelt Ajax-plannen: 'Een snotneus zonder enige kennis van zaken'

17 mei om 23:55
Laatste update: 18 mei om 00:11

Johan Derksen is geen fan van de eventuele komst van Francesco Farioli naar Ajax. Volgens Derksen begaan de Amsterdammers een grote fout door de 'pas' 35-jarige trainer voor de groep te zetten. 

De mannen van Vandaag Inside komen bij Ajax uit via tafelgast Dilan Yesilgöz, die eerder op de avond tekst en uitleg gaf over het nieuwe regeerakkoord. De man van Yesilgöz, René Zegerius, zit namelijk in de bestuursraad van de Amsterdamse club. "Die zal wel overuren draaien", lacht Derksen.

"Misschien kan hij eens met die nieuwe directeur praten. Dat je niet een 35-jarige snotneus (Farioli, red.) zonder enige ervaring de verantwoordelijkheid geeft om die club weer helemaal opnieuw op te bouwen."

Het trainersvak is volgens Derksen namelijk een 'ervaringsvak', net als het zijn van een politicus. "Je maakt allemaal je fouten. Ajax haalt zo'n snotneus die niet geremd wordt door enige kennis van zaken." 

Volgens de laatste berichten is Ajax op hoofdlijnen akkoord met de trainer van OGC Nice. De onderhandelingen over de afkoopsom van de trainer, die in Amsterdam voor drie jaar zou kunnen tekenen, zouden ook al zijn begonnen.