Groot nieuws uit Amsterdam: Ajax op hoofdlijnen akkoord met Farioli

Groot nieuws uit Amsterdam: Ajax op hoofdlijnen akkoord met Farioli

14 mei - 08:55 Laatste update: 15:02
230

Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt met de beoogde nieuwe coach Francesco Farioli, zo bevestigt zaakwaarnemer Meïssa N'Diaye aan De Telegraaf. In Amsterdam ligt een contract tot 2027 klaar voor de coach van OGC Nice.

Het wachten is nu op een akkoord tussen Ajax en Farioli zijn huidige club OGC Nice. Als de clubs eruit komen tekent de Italiaan dus een contract voor drie seizoenen in de Johan Cruijff ArenA. Na het afhaken van Graham Potter en het mislopen van Erik ten Hag, was Farioli de belangrijkste kandidaat voor de functie in Amsterdam. Ajax moet nog wel een afkoopsom aan OGC Nice betalen, maar die zal volgens De Telegraaf niet al te hoog zijn.

Hoofdscout Kelvin de Lang en directeur voetbal Marijn Beuker voerden de eerste gesprekken met Farioli, daarna sloot technisch directeur Alex Kroes hierbij aan. De Amsterdammers wilden een ervaren coach met het liefst ook Ajax-DNA, maar dat heeft de Italiaan nog niet. Het zien van beelden van zijn trainingen en de 'onbevangen en onbevooroordeelde houding' van Farioli zorgden er echter toch voor dat Ajax met hem in zee wilde.

Het bestuur van Ajax maakte dinsdagochtend de beslissing om vol voor Farioli te gaan en daarmee werd het akkoord bereikt. De Italiaan ziet in het Barcelona van Pep Guardiola, het AC Milan van Arrigo Sacchi en het Ajax van Johan Cruijff zijn grootste inspiratiebronnen qua voetbalspel. Bij OGC Nice ligt Farioli nog tot 2025 onder contract. De Italiaan begon het seizoen ijzersterk met de Franse club. Inmiddels staat Nice vijfde, een plek die recht geeft op de groepsfase van de Europa League.

Lovende woorden
Spelers die met Farioli hebben gewerkt zijn doorgaans lovend over de coach. Eerder liet Calvin Stengs al weten dat hij erg fijn samenwerkte met de Italiaan en ook oud-PSV'er Derrick Luckassen werkte samen met de trainer bij Fatih Karagümrük. De verdediger sprak er zelfs al over met zijn broer Brian Brobbey. "Ik heb ook tegen mijn broertje gezegd dat ik hem écht een goede trainer vind. Hoe Brian reageerde? 'We gaan het zien'", zei Luckassen in het Algemeen Dagblad.