Luckassen adviseerde Brobbey over coach Farioli

'Heb veel trainers meegemaakt maar Farioli snapt het spel, wordt een hele grote'

14 mei om 06:51

Derrick Luckassen denkt dat Ajax er goed aan doet als de Amsterdammers in zee gaan met Francesco Farioli. De oud-speler van PSV en broer van Brian Brobbey werkte in Turkije samen met de Italiaan en zag toen, net als zijn ploeggenoten, dat de Italiaan bijzonder veel talent heeft.

Farioli zette bij Fatih Karagümrük zijn eerste stappen in het profvoetbal en daar viel hij Luckassen direct op. "Het was niet dat ik toen kon voorspellen dat hij drie jaar later al de trainer van Ajax kon worden, maar ik zag het talent, omdat hij na trainingen nog vele uren bezig was met beter worden en zijn tactiek tot in detail perfectioneren. De mensen uit het bestuur waren ook vol lof over 'm. Geweldige trainer, zeiden ze", vertelt de verdediger in het Algemeen Dagblad.

Luckassen speelde in Turkije ook met Mehdi Benatia. Een grote speler die onder Pep Guardiola en Massimiliano Allegri werkte, maar geen coach maakte zoveel indruk op de Marokkaan als Farioli. "In zijn afscheidsspeech als speler, bedankte hij onze trainer, Farioli. Hij zei: 'Ik heb veel trainers meegemaakt, maar jij snapt het spelletje. En tegen ons: 'Blijf naar hem luisteren, want dit kan wel eens een grote worden.'" Farioli ging na zijn tijd in Turkije naar OGC Nice en nu is hij de belangrijkste kandidaat voor de job bij Ajax.

Als goede broer adviseerde Luckassen ook Brobbey over de coach. De verdediger van Maccabi Tel Aviv deed voor Farioli alvast een goed woordje bij zijn jongere broer bij Ajax. "Ik heb ook tegen mijn broertje gezegd dat ik hem écht een goede trainer vind. Hoe Brian reageerde? 'We gaan het zien.'"