Ajax en Farioli naderen elkaar, komst Chivo wordt lastig

'Ajax en 'topkandidaat' Farioli naderen elkaar, komst beoogde assistent lastig'

12 mei om 21:25
Laatste update: 12 mei om 22:06

Ajax en het management van Francesco Farioli naderen een akkoord. De Amsterdammers hopen snel duidelijkheid te verschaffen rondom de trainerspositie. Er heerst vertrouwen in een goede afloop, maar dat geldt niet voor de mogelijke komst van Christian Chivu. Dat meldt Voetbal International

Dat Farioli al enige tijd in beeld is bij Ajax is een publiek geheim, maar volgens VI is de Italiaan inmiddels dé topkandidaat. Dat heeft alles te maken met de moeizame onderhandelingen met de inmiddels afgehaakte Graham Potter en de onduidelijkheid over Erik ten Hag zijn toekomst. De onderhandelingen met de trainer van OGC Nice verlopen goed.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Toch bevinden de gesprekken zich nog niet in de afrondende fase. Pas na het laatste duel met Vitesse hoopt Ajax een nieuwe trainer te kunnen presenteren. Momenteel wordt er gepraat over belangrijke voorwaarden, zoals de invulling van de staf. Dave Vos moet een prominente rol gaan krijgen, maar de komst van Christian Chivu blijkt een lastig verhaal. De oud-Ajacied en jeugdtrainer van Internazionale komt er, mede door de financiële (on)mogelijkheden van Ajax, niet uit met de club over een terugkeer. Farioli (35) krijgt zelf de ruimte om ook een assistent mee te nemen. 

Farioli staat sinds afgelopen zomer aan het roer bij OGC Nice en stevent met de Franse subtopper af op een vijfde plaats, maar ook de derde plaats behoort nog tot de mogelijkheden. Voor Nice werkte Farioli als hoofdtrainer bij Karagümrük en Alanyaspor in Turkijke en als keeperstrainer van Roberto de Zerbi bij Benevento en Sassuolo.