'Ajax wil deze week klap geven op komst Farioli, de geen vetorecht krijgt'

'Ajax wil deze week klap geven op komst Farioli, die geen vetorecht krijgt'

13 mei om 06:44
Laatste update: 13 mei om 06:46

Ajax hoopt er deze week al uit te komen met Francesco Farioli, zo meldt Voetbal International. Na de laatste speeldag van de Eredivisie en Ligue 1, die allebei voor zondag op de rol staan, kan de Italiaanse oefenmeester al naar Amsterdam komen.

Zondag kwam VI met het nieuws dat er vertrouwen heerst in een goede afloop bij Ajax over een deal met Farioli. Nu komt het medium met meer details: zo hopen de hoofdstedelingen er deze week al uit te komen met de oefenmeester van OGC Nice. Beide clubs spelen dit seizoen nog één wedstrijd, waardoor Farioli de overstap snel zou kunnen maken.

Ajax is om verschillende redenen overtuigd van Farioli, zo klinkt het: zo gelooft de discipel van Roberto De Zerbi 'heilig' in het lokken van de tegenstander om van daaruit onder de druk uit te spelen, terwijl de coach ook tactisch flexibel is.

Naast de komst van Farioli richt Ajax zich op het binnenhalen van een aantal ervaren spelers, om zo meer balans in de selectie te brengen. Farioli - als hij daadwerkelijk komt - zal geen vetorecht krijgen, maar wel meedenken over het technische beleid.