'Ajax is in onderhandeling met Nice over Farioli'

'Ajax pakt door na akkoord met Farioli, onderhandelingen met Nice lopen'

17 mei om 23:40

Ajax is met OGC Nice in onderhandeling over de komst van Francesco Farioli. De Italiaanse oefenmeester is op hoofdlijnen al akkoord met de Amsterdammers, nu zijn de clubs aan zet. 

"Er is nog geen nieuws over Farioli, maar de onderhandelingen lopen met Nice", klinkt het bij monde van Mike Verweij in Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. Eerder werd al gemeld dat Ajax tot een akkoord op hoofdlijnen met de trainer was gekomen. Het zou gaan om een contract voor drie jaar in Amsterdam. "Nice wilde wachten op de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. Die hebben ze nu verloren en daarom spelen ze nu groepsfase Europa League. Champions League zit er niet meer in."

Luis Enrique sprak eerder lovende woorden over de mogelijk nieuwe trainer van Ajax, maar daar hecht tafelgenoot Valentijn Driessen geen waarde aan. "Die trainers steken elkaar iedere week veren in de reet, daar heb ik weinig mee. Die zijn volgens mij allemaal aangesloten bij een vakbond. Die zeggen: laten we elkaar niet in de haren vliegen maar schouderklopjes geven, dat is goed voor het vak. Er wordt een hoop onzin verkocht door die trainers."

Farioli moet bij Ajax de opvolger worden van John van 't Schip. De 35-jarige coach zou naar verluidt wel oren hebben naar een overstap naar Amsterdam. Omdat de Italiaan nog tot de zomer van 2025 vastligt in Frankrijk, zal Ajax een transfersom voor hem moeten betalen.