Jong Feyenoord wil naar KKD en richt zich tot KNVB

'Ik hoop dat KNVB inziet dat Jong Feyenoord in Eerste Divisie moet spelen'

18 mei om 20:36

Feyenoord O21 won zaterdag met 1-4 bij de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles en mag daardoor blijven hopen op promotie naar de Tweede Divisie. De Rotterdammers willen dolgraag met de beloften de voetbalpiramide in, zo benadrukt coach Melvin Boel.

Voor Feyenoord ging het de afgelopen jaren al een paar keer op de valreep mis. Dit seizoen was Jong Twente/Heracles Almelo de beste in de najaarscompetitie, terwijl de Rotterdamse talenten op koers liggen om de voorjaarscompetitie te winnen. Daarna volgt een duel om het algehele kampioenschap. Als Jong Feyenoord wint mag het hopen op promotie naar de Tweede Divisie, maar alleen als Jong Almere City of Jong Sparta in die competitie niet bij de eerste negen eindigt.

Alleen als alles meezit volgt er dus een beslissingsduel met Almere of Sparta. Boel ziet dat er veel obstakels op de weg zijn. "Ik heb vaker gezegd dat ik vind dat het in topsport gaat om winnen en verliezen", vertelt hij aan Voetbal International. "Wij kunnen kampioen worden, maar dan is het merkwaardig dat je niet direct de Tweede Divisie in kan. Waarom kan het niet in de Derde Divisie dan? Een beloning voor een titel, wie er ook kampioen wordt, moet er zijn", meent hij.

Boel beseft dat Feyenoord er ooit zelf voor gekozen heeft om niet met de beloften deel te nemen aan de voetbalpiramide, maar plaatst een kanttekening. "Toen was het een pilot en die was succesvol. Daarna is er nooit meer een mogelijkheid geweest om je opnieuw aan te melden toch? Dat vind ik gek."

Feyenoord verdient het in de Tweede Divisie te spelen, stelt Boel. "Ik hoop dat we het kunnen halen. Voor de club en de talenten is het belangrijk. Maar je wordt niet even kampioen in de Tweede Divisie. Ik hoop eigenlijk gewoon dat de KNVB inziet dat Jong Feyenoord in de KKD moet spelen."

Download de app van VoetbalPrimeur in de App Store of Play Store!