Van Hanegem: 'Zou Bergwijn meenemen naar EK'

Van Hanegem: 'Ik zou Bergwijn meenemen naar EK, die gasten kunnen heus voetballen'

18 mei om 21:50

Als het aan Willem van Hanegem ligt, dan gaat Steven Bergwijn met Oranje naar het EK. Dat de Ajax-aanvaller door Ronald Koeman is opgenomen in de voorselectie deed wat stof opwaaien, maar het Feyenoord-icoon is het daar niet mee eens.

Van Hanegem zou Bergwijn selecteren voor het eindtoernooi in Duitsland. "Zoals hij nu speelt…", reageert De Kromme in de Willem & Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad. Hij beseft wel dat de linksbuiten een ongelukkig seizoen kende. "Als voetballers iets hebben wat ze niet kunnen verkroppen, dan wordt het niks. Hoe goed je ook bent. Die gasten die bij Ajax lopen, kunnen heus wel voetballen. Ik zeg niet dat het allemaal toppers worden, maar ze kunnen heus wel aardig voetballen. Als er alleen maar gezeik is, elke dag weer, dan gaat dat aan je vreten."

Tegen Almere City FC schudde Bergwijn alle zorgen van zich af met een hattrick. "Het leek nu ineens alsof hij zijn sprintschoenen aan had", oordeelt Van Hanegem. "Dan kun je zeggen dat Almere City er niet veel van bakte, maar ik zou hem meenemen." Bergwijn is samen met Brian Brobbey de enige speler van Ajax die door bondscoach Ronald Koeman is opgenomen in de voorselectie.