'Brighton wil Ajax-deal Farioli kapen'

'Brighton wil Ajax-deal op laatste moment kapen op advies van De Zerbi'

18 mei om 17:58

Het vertrek van Roberto de Zerbi bij Brighton & Hove Albion lijkt bijzonder slecht nieuws voor Ajax. Volgens transferverslaggever Sam C wil de Premier League-club de komst van Francesco Farioli naar de Amsterdammers op het allerlaatste moment kapen.

Farioli geldt als discipel van De Zerbi, die hij assisteerde bij Benevento en Sassuolo. Vervolgens kwam hij op eigen benen te staan en momenteel staat de 35-jarige Italiaan aan het roer bij OGC Nice. Ajax leek hem deze zomer naar de Eredivisie te gaan halen, maar daar wil Brighton nu een stokje voor steken. Niemand minder dan De Zerbi heeft zijn voormalige rechterhand aangedragen bij de clubleiding van The Seagulls.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Volgens Sam Cohen is de succesvolle Ipswich Town-manager Kieran McKenna ook een optie, maar door het advies van De Zerbi lijkt de voorkeur uit te gaan naar Farioli. Daarmee dreigt een klap voor Ajax, dat op hoofdlijnen al rond is met de Italiaanse tacticus en ook aanstuurt op een snelle deal met Nice. Eerder grepen de Amsterdammers al naast Graham Potter, terwijl van een terugkeer van Erik ten Hag geen sprake lijkt.